nedelja, 5. avgust 2012

Še zadnji letošnji dogodivščini...

v šolskem letu 2011/12 čakata na tabornike še dve vseslovenski akciji. Obe sta namenjeni PP, RR, Gr. Prva je na sporedu prvi vikend v septembru: gre za odbojkarsko tekmovanje na mivki - TOTeM, ki poteka v Ilirski Bistrici. Tam se vsako leto zbere precej ekip, ki si želijo dobre igre, predvsem pa druženja.



Druga akcija, ki pa glede lovorik nosi veliko večje ime, pa je najtežje taborniško tekmovanje ROT12, ki bo potekalo zadnji vikend v septembru. Tu se preverja znanje orientacije, topografije in predvsem timskega dela ekipe. Lani se je iz našega rodu ROTa v Velenju udeležila ena ekipa (Topolška Banda), ki je v kategoriji PP dosegla odlično 10. mesto. Potrebno je vedeti, da so bili Banda daleč najmlajši udeleženci ROTa.

Letos pa RTV z največjim veseljem deli z vami, da sta na ROT v Žireh prijavljeni že dve RTV ekipi, Topolška Banda v kategoriji PP ter Z Nutello na žlico v kategoriji RR in Gr. Le kakšni rezultati se nam obetajo tokrat?

A poleg rezultatov šteje še izkušnja, nova prijateljstva ter dogodivščine s poti. Marsikdo bi se strinjal da je vse to pomembnejše od rezultata. No, a tudi rezultat da potrditev dobrega dela in timskega duha, kar pa Topolšekom tudi veliko pomeni. Zato: držimo pesti!

Več o ROTu si lahko preberete na uradni spletni strani: http://rot.ziri.info/


Ni komentarjev:

Objavite komentar